Humus Active

Humus Active

Humus Active jest przeznaczony do wszystkich upraw działkowych i przydomowych oraz wszelkich roślin w uprawach wielkotowarowych, polowych, sadowniczych i pod osłonami, jak również w parkach i terenach zieleni. Humus Active zastosowany doglebowo istotnie zwiększa jej pojemność wodną i sorpcyjną. Pielęgnując rośliny wyłącznie Humusem Active zmniejszamy ryzyko chorób cywilizacyjnych.

Co zyskujesz gdy stosujesz?

  • Humus Active zwiększa opłacalność produkcji rolnej.
  • Powoduje zwiększenie plonów.
  • Znacznie poprawia jakość plonu oraz jego wartość odżywczą.
  • Gleba zatrzymuje nawet 12 razy więcej składników pokarmowych w strefie korzeniowej.
    Dzięki temu możliwe jest zmniejszenie nawet o 70% dawki nawożenia przedwegetacyjnego,
  • Zwiększa pojemność wodną nawet 5 krotnie, stanowiąc bufor bezpieczeństwa podczas długotrwałych susz i opadów deszczu.
  • Zwiększa próchnicę w glebie i poprawia jej strukturę.
  • Przyśpiesza rozkład materii organicznej, tworząc TAP (Trwałą Aktywną Próchnicę).
  • Stabilizuje pH gleby.
  • Zawiera makro, mikro i ultra elementy w proporcji optymalnej do wzrostu rośliny.
  • Zawiera mikroorganizmy, które udostępniają roślinie azot w formie pokarmowej (nawet 70 kg/ha).
  • Powoduje lepsze ukorzenianie roślin.
  • Poprawia kondycję i zdrowotność roślin.
  • Zmienia barwę gleby na bardziej brunatną, poprawiając jej właściwości cieplne.
  • Nie posiada okresu karencji.
  • Bezpieczny (nie stwarza zagrożenia dla zdrowia ludzi, zwierząt i środowiska naturalnego).

Czy wiesz że?

W 1 ml nawozu Humus Active zawiera:

  • miliardy PM-ów (Pozytywnych Organizmów), pochodzących z uszlachetnionego przez dżdżownice kalifornijskie obornika zwierząt kopytnych z nieintensywnych gospodarstw rolnych.
    PM-y asymilują azot z powietrza i uwalniają uwiązane w glebie składniki pokarmowe takie jak azot (bakterie fotosyntetyzujące) oraz potas, fosfor i mikroelementy (bakterie promieniowe).
    PM-y szybko rozkładają resztki organiczne (liście, łodygi, komposty i inne) dostarczając składniki pokarmowe oraz próchnicę pokarmową. Szybki rozkład materii organicznej oraz dominacja PM-ów znacznie ogranicza rozwój patogenów wywołujących choroby roślin, rozwój chorób grzybowych.
  • miliardy koloidów TAP – Trwałej Aktywnej Próchnicy wraz z próchnicą pokarmową o powierzchni zbiorowej nawet 1000 metrów kwadratowych, która jest niezbędna do trwałego rozwoju PM-ów.
    Dzięki temu gleba pulchnieje i znacznie zwiększa swoją pojemność wodną i sorpcyjną.

Powrót do strony głównej